Hands on cursus fotograferen

De cursus voor de orthodontistenpraktijk verschilt van die voor de tandartspraktijk omdat er veel aandacht wordt besteed aan hoe de orthodontist de foto's gebruikt. Ook het onderdeel gelaatsfotografie heeft een meer prominentere rol. Uiteraard komen ook het materiaal, de instellingen, het fotograferen en een klein stukje beeldbewerking aan de orde.

Mogelijkheden

De cursus kan worden gegeven in 1 dag. Omdat de cursus vol zit met informatie over het vak fotografie is het ook mogelijk om te kiezen voor 2 dagdelen. Uiteraard kan in overleg met de praktijk de begintijd worden bepaald om niet te veel behandeltijd te verliezen.
Er is vooraf geen voorbereiding nodig.

Groepsgrootte

Het maximaal aantal deelnemers aan deze cursus is 12. Het is anders niet mogelijk om iedereen voldoende aandacht te geven tijdens de praktische oefeningen die een belangrijk onderdeel van de dag zijn. 

Doelgroep / Niveau 

Deze cursus is bedoeld voor de orthodontist, mondhygiënist, tandartsassistent en/of tandtechnicus.
Er is geen speciale vooropleiding vereist. 

Materiaal

Om te oefenen neem ik verschillende camera's, objectieven, flitsers, wanghaken en mondspiegels mee zodat in kleine groepjes veel geoefend en geprobeerd kan worden. Tijdens de praktijk is  er veel aandacht en wordt intensief gecoacht.
Het is niet nodig vooraf eigen materiaal aan te schaffen. Indien u zelf een camera heeft is het goed om hiermee te leren werken.

Cursusruimte

De cursus wordt gegeven in de eigen praktijk. grootste verschil met de dagelijkse praktijk is het fotograferen in de behandelruimte in plaats van de meestal special ingerichte ruimte. 

Afspraken

  • Afspraken over datum, tijd en plaats gaan altijd via de mail 
  • Kosteloos afzeggen kan tot 2 weken voor de afgesproken datum daarna wordt 50% van de fee berekend
  • Catering en aanverwante zaken worden door de praktijk geregeld
  • Beamer en scherm kunnen in overleg worden georganiseerd
  • Voor certificaten moeten de namen worden doorgegeven
  • Kilometers worden uitgerekend via google maps