Dentale portretten

Het maken van portretten voor de tandheelkunde is het objectief fotograferen van de werkelijkheid. Met de gemaakte beelden wordt een gelaatsanalyse gemaakt om mede het behandelplan te bepalen. Ook kunnen portretten worden gebruikt bij het maken van een digital smile design. Aan de patiënt kan op deze manier worden getoond hoe na behandeling de lach eruit gaat zien. 

Presentaties

Na een uitgebreide presentatie over het behandelmethodes is het goed om te laten zien om wie het gaat en wat het met een patiënt doet. Een mooie lach, het opvullen van een hiaat of het wegnemen van een schaamte gevoel is het mooiste compliment wat je kan ontvangen.
Mooie portretten maken dat patiënten zich kunnen identificeren met een behandeling en durven te vragen of dat ook iets voor ze is. En dat allemaal door een fotoboek in de wachtkamer met mooie portretten.

Flitsen

Bij het maken van portretten is het goed om te bedenken waarvoor je de beelden gebruikt. Is het alleen voor jezelf en het maken van het behandelplan of ga je ook publiceren en presenteren? Op basis van deze keus wordt er gewerkt met dezelfde camera als de mondfoto's of worden studioflitsers geplaatst en alles wat daar tussen zit. 

Achtergrond

Ook de achtergrond is belangrijk. Een rustige achtergrond waarvan de kleur de beoordeling van het gelaat niet beïnvloed is belangrijk. Maak daarom de foto's nooit als de patiënt in de tandartsstoel ligt. 

Website

Heb je een website en wil je een individuele uitstraling met unieke beelden en geen stock foto's dan is het leuk om patiënten daarvoor te laten fotograferen. Hiermee krijg je een website met een warme uitstraling in een wereld waar steeds meer patiënten via smartphone of tablet eerst kijken waar ze terecht komen. Voorbeelden vindt je op de website van de Orthodontistenpraktijk Bonoort en Orthodontisten Onderweg.

Cursus

Tijdens de hands on cursus fotograferen wordt ruimschoots aandacht besteed aan portretfotografie. Hoe stel je de camera in, wat zijn de verschillende mogelijkheden en hoe maak je reproduceerbare portretten waar goed mee gewerkt kan worden.