Introductie

Daan van Oort (1973) is fotograaf en tandtechnicus. In 2000 heeft hij met het winnen van de ‘van Hamond’ prijs zijn specialisatie kroon- en brugwerk afgerond aan het Instituut Vakopleiding Tandtechniek. 

Na 20 jaar veel ervaring op te hebben gedaan in de tandtechniek, opleiding in Nederland, België en Thailand van tandtechnici te hebben georganiseerd en leiding te hebben gegeven aan 4Dental CAM en 4Dental Arnhem is hij nu werkzaam als fotograaf.

In 2007 heeft hij zijn avondstudie fotografie afgerond aan de fotovakschool in Apeldoorn. Hij is nu een bekend spreker over dentale fotografie in Nederland en Vlaams België na het schrijven van het eerste Nederlandstalige boek over dit onderwerp (digitale mondfotografie “een praktische handleiding” ISBN 978 90 313 6875 4).

In 2018, 2020 2021 en 2023 publiceerde hij diverse fotoboeken en verscheen er een ‘Daan dentale fotografie’ magazine. Verder is hij betrokken bij de NVVRT (Nederlands Vlaamse Vereniging voor Restauratieve Tandheelkunde), het magazine ‘Oosterbeek beleeft’ en fotografeert hij o.a. voor de gemeente Renkum en het Airborne museum Hartestein.